Dyrke lederskab

I de sidste to årtier har jeg hørt at, forudsat workshops for og leveret keynote-præsentationer på lederskab til en række restaurant kæder og individuelle restaurant ledere. Jeg fortsætter med at blive overrasket over den generelle forvirring mellem ledelse og lederskab. Tryk og ledere, ledere trækker. Ledere forsøger at tænde en ild under mennesker, ledere stoke brand inden for. Ledere kommando, ledere inspirere. Ledere bruger holdning magt, ledere bruge overtalelse magt. Managers kontrol, ledere styrke engagement.
For anden grund kontrasten mellem ekstreme ledelse og lederskab synes at være specielt skarpe i restaurationsbranchen. Forvaltning har tendens til at være i ekstremer kanterne i denne industri. Det indebærer ofte frygt og intimidering. Hvordan kan bange og vred servering personale turnaround og yde god service? Forskning viser klart, at de ikke. Som Don Cherry kan sige, er det ikke “raket kirurgi.” Utilfredse og dårligt tjent personale passerer, hvordan de bliver behandlet til deres kunder. I dagens arbejdsplads skubber en ledelsesstil skubbe folk ofte de højeste kunstnere lige ud af døren.
Måske er det bare fordi jeg voksede op på en gård, men når jeg høre ledere bruger udtrykket “optælling” (og jeg hører det meget), det riste på mig ligesom fingernegle skrabe en tavle. Når ledere siger ting som “vi har fået til at reducere vores optælling” tænke jeg straks på kvæg. I det samfund, hvor jeg voksede op, ville landmænd spørge hinanden spørgsmål som “hvor mange hoved du malkning?” når vi taler om køer i en malkekvægsbesætning. Mennesker blev aldrig henvist til på denne måde.
Trods alle deres fromme erklæringer om vigtigheden af mennesker, ledelse og værdier behandler alt for mange ledere folk i deres operationer med om så meget omsorg, som de vil knytte til inventar, udstyr eller indretning. De er bare én flere sæt af aktiver skal forvaltes. Disse bare ske at være vejrtrækning og have hud svøbt omkring dem. Ledere, der ser “deres folk” som ejendom er kolde og lidenskabsløs. I virkeligheden, de ville gøre perfekt donorer for hjertet transplantationer-deres hjerter har haft sådan lidt brug!
Management
• Kommanderende
• Løse problemer
• Ledelse og styring
• At se folk som de er
• Bemyndigelse
• Drift
• At skubbe
• Heroiske manager
• Quick fix til symptons
Lederskab
• Coaching
• Aktivering af andre til at løse problemer
• Undervisning og engagerende
• Udvikle mennesker i hvad de kan
• Partnering
• Forbedre
• Trække
• Befordrende leder
• Søg efter systemisk rod forårsager
Voksende rum
Jeg nyder flerårig havearbejde i vores gård. Som jeg har haft en tendens vores haver i år, er jeg konstant overrasket over hvordan nogle planter vil gøre godt i nogle steder og frygtelig andetsteds i haven. Hvert forår og efterår jeg bevæge planter til at matche deres præferencer for især jord, vind og sol betingelser såvel som deres nærhed til andre planter. Til tider har jeg blevet positivt overrasket over hvordan nogle glansløse planter har pludselig trivedes i en ny placering, der passer bedre til deres behov. Da hver staude har en forskellige bloom tid og længde, er en af de havearbejde udfordringer holde farve spredt over hele haven fra tidligt forår til slutningen af efteråret. Det er en af grundene jeg aldrig “snyde” ved hjælp af etårige planter, der blomstrer hele sommeren lang. En konstant akkord afskære gamle blomstrer til fremme af nye og beskæring planter, der er ved at blive tilgroet.
Ledere ofte bruger en “one size fits all” tilgang og forsøge at “masse vokse” mennesker. Ledere arbejder med mennesker til at opdage, hvor de er bedst i stand til at trives og lykkes. Ligesom en god gartner behandle ledere hver person i deres organisation som et individ med sin egen unikke forhåbninger, styrker og karakteristika. Ledere så arbejde for at sætte folk i det bedste sted for dem at trives og lykkes. De mix og match teammedlemmer til at bygge en velafrundet team, der kan vise sin bedste farver afhængigt af sæsonen – eller er bedst egnet til de nuværende driftsbetingelser for organisationen eller holdet. Ledere har tendens til at hver person på deres hold og coache dem for at ændre vaner eller beskære tilgroede metoder, der kan forhindre yderligere vækst. De konsekvent flytte gruppemedlemmer at undgå overbefolkning og at bringe bedste frem i hver person.

1 Comment

  1. This internet site is my inhalation, really great pattern and perfect written content.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.